Zangles

Lesgeven heeft altijd mijn interesse gehad: als jonge zangeres wilde ik zoveel mogelijk erover leren en nu wil ik graag mijn ervaring met anderen delen. Ik werk zowel met beginners als met vergevorderde zangers.

Met beginners werk ik aan zangtechniek– en repertoire opbouw. Solfege en theorielessen zijn op verzoek mogelijk.
Met mensen die verder aan een conservatorium willen studeren werk ik aan voorbereiding toelatingsexamen.
Met professionele of semi-professionele zangers werk ik aan coaching en advisering bij de opbouw van hun repertoire/carriere en aan voorbereiding op concoursen en audities in het binnen- en buitenland. Werken aan een complete (opera)rol is mogelijk.
Doelen van de zanglessen zijn o.a.:

  • een gezonde zangtechnische basis leggen
  • aandacht voor expressie en presentatie
  • bepalen van de stemtype en het passend repertoire
  • voorbereiding toelatingsexamen conservatorium
  • voorbereiding diverse concoursen
  • werken aan een complete (opera)rol
  • auditietraining

Mijn grootste specialiteit en interesse ligt op het gebied van opera- een prachtige kunstvorm. Dat betekent niet dat ik mij alleen tot opera beperk. Vanzelfsprekend werk ik met mijn leerlingen ook aan liederen, oratoria, operette en musical. Wel blijf ik binnen de grenzen van klassiek/licht klassiek.

De Italiaanse Belcanto methode (ook The Old World training genoemd) vormt de basis van mijn lessen. De laatste jaren is deze basis uitgebreid met de zgn Swedish influence. In Maestro David Jones ( www.voiceteacher.com) heb ik een deskundige mentor gevonden.

Ook de meest recente ontwikkelingen en nieuws op zangtechnisch gebied hebben mijn interesse. Ik volg ze met belangstelling en pas ze toe in mijn lessen, waar dat nodig is.

De lessen worden in Den Haag gegeven. Meer details daarover kunnen op aanvraag worden gemaild. Aanmelden kan via het contactformulier op deze site.  Gaarne je motivatie, plannen met zingen en muzikale achtergrond vermelden.